Hvordan stoppe spillopptak på PS4 (Svar + måte å slå av PS4-spillopptak)
Innholdsfortegnelse
Du vet det kanskje ikke, men PlayStation 4-en din tar opp spillingen din kontinuerlig, samtidig som de siste 15 minuttene av videoen lagres automatisk . Dessverre gjør det konstante opptaket konsollen din tregere og fører til irriterende varsler om blokkerte scener. Så, hvordan stopper jeg spillopptak på PS4?
For å stoppe spillopptak på PS4-konsoller, gå til Innstillinger- menyen, velg Deling og kringkastinger , og slå deretter av alternativet Aktiver HDCP . Dette vil deaktivere alle spillopptaksfunksjoner.
Alternativt kan du redusere PlayStations opptakstid fra standardinnstillingen på 15 minutter til 30 sekunder. For å endre intervallet til 30 sekunder, trykk på Deling og kringkastingsinnstillinger , velg Lengde på videoklipp og endre innstillingen fra 15 minutter til 30 sekunder. PlayStation-en din vil nå bare lagre de siste 30 sekundene av spillingen, noe som forbedrer konsollens ytelse samtidig som det reduserer slitasje på harddisken.
Hvordan slår du av spillopptak på PS4?
For å slå av spillopptak på PS4-konsoller , gå til Innstillinger- menyen, velg Deling og kringkastinger , og slå deretter av alternativet Aktiver HDCP . Dette vil slå av spillopptaksfunksjonene på PS4-en din.
Alternativt kan du endre opptakstiden på PlayStation-konsollen fra standard 15 minutter til bare 30 sekunder. Ved å forkorte opptakstiden til 30 sekunder, vil du kunne forbedre ytelsen til konsollen og redusere mengden slitasje på harddisken. En opptakstid på 30 sekunder garanterer at PS4-en din vil lagre videoen i Random Access Memory (RAM) i stedet for på harddisken.
Hvis du vil endre opptakstiden til 30 sekunder, går du til Innstillinger for deling og kringkasting , velger Lengde på videoklipp og reduserer opptakstiden fra 15 minutter til 30 sekunder.
Hvorfor tar PS4-en min automatisk opp?
Hvis PS4-en din tar opp automatisk, er det sannsynligvis fordi du har aktivert PlayStations Share-funksjon. Når Del-funksjonen er aktivert, lagrer PS4-en din automatisk de siste 15 minuttene med spilling, slik at du kan dele opptak og skjermbilder. Du kan tilpasse hvor mye av spillet ditt som skal spilles inn eller deaktivere denne funksjonen i Del-menyen.
Hvordan endrer jeg innstillingene for PS4-spillopptak?
For å endre innstillingene for spillopptak på PS4, åpne Innstillinger- menyen, velg Deling og kringkastinger, og gå til fanen Innstillinger for videoklipp . Derfra kan du justere lengden på opptakene, innstillinger for lydopptak og mer. Du kan også få tilgang til innstillingene for deleknappen for å administrere hvilke knapper du bruker for å starte og stoppe opptak.
Hvordan slette gampleplay-opptak på PS4
Følg disse trinnene for å slette spillopptak på en PS4:
- Gå til Capture Gallery: Fra PS4-startskjermen, naviger til "Capture Gallery". Du kan finne den i biblioteket hvis den ikke er direkte synlig på startskjermen.
- Velg spillet: Velg spillet hvis opptak du vil slette. Dette vil vise alle videoklippene og skjermbildene for det aktuelle spillet.
- Velg videoklippet: Marker det spesifikke spillopptaket du ønsker å slette.
- Åpne alternativmenyen: Trykk på "Alternativer"-knappen på kontrolleren for å få frem en meny.
- Slett: Velg "Slett" fra menyalternativene. Du har muligheten til å velge flere filer hvis du vil slette mer enn ett opptak samtidig.
- Bekreft sletting: Bekreft at du vil slette den(e) valgte filen(e).
Ved å følge disse trinnene kan du enkelt administrere og slette spillopptakene dine på PS4.
Hva betyr varsel om pause i spillopptak på PlayStation 4-konsoller?
Meldingen "spillopptaket stoppet fordi du gikk inn i blokkert scene" vises på PlayStation 4-konsollen når du prøver å spille inn en scene som er blokkert for opptak av spillutvikleren. Dette skjer når scenen inneholder spoilere eller innhold som utvikleren ikke ønsker skal spilles inn og deles. Heldigvis tilbyr vi en måte å deaktivere varsler om pause i spillopptak i avsnittet nedenfor.
Hvordan stopper jeg spilling av blokkerte varsler?
Følg trinnene nedenfor for å stoppe de irriterende "spillopptak blokkert"-varslene.
- Slå den Del knapp
- Velg Del innstillinger
- Velg Innstillinger for videoklipp
- Fjern merkingen Indiker blokkerte scener for videoopptak for å stoppe varslene
Slik deaktiverer du Del-knappen på PS4
Slik deaktiverer du deleknappen på en PS4:
- Gå til innstillinger fanen på startskjermen.
- Velg Delings- og kringkastingsinnstillinger alternativet.
- Velg Kontrolltype for delknapp for å deaktivere Del-knappen på kontrolleren.
Hvordan slå på spillopptak på PS4
Vi har snakket mye om hvordan du slår av spillopptak på PS4, men hvordan slår du på PS4-opptak for å fange spilling og skjermbilder? Følg disse trinnene for å slå på spillopptak på PlayStation:
- Trykk på kontrolleren din Del-knappen to ganger for å starte opptaket.
- Når du er ferdig med opptaket, trykker du på Del-knappen to ganger for å stoppe opptaket.
- For å lagre videoen, trykk på Del knappen igjen og velg Lagre videoklippet.
Hva er et opptakskort for PS4?
Et opptakskort for PS4 er en enhet som lar brukere ta opp, strømme og dele spillopptak fra PlayStation-konsollen. Skjermopptakeren på opptakskortet kobles til konsollen via HDMI. Innspilte opptak kan lagres på en ekstern lagringsenhet eller strømmes direkte til tjenester som Twitch eller YouTube.
Hvordan stoppe spillopptak på PS5
For å stoppe spillopptak på en PS5 , følg disse trinnene:
- Få tilgang til kontrollsenteret: Mens du er i et spill, trykker du på PlayStation-knappen på DualSense-kontrolleren for å åpne kontrollsenteret nederst på skjermen.
- Naviger til mediekontrollene: Se etter "Media"-ikonet, som ligner en firkant med en trekant inni, og velg den for å få tilgang til mediekontroller.
- Velg Stopp opptak: Hvis et opptak pågår, vil du se alternativet "Stopp opptak". Velg dette alternativet for å slutte å fange spillet ditt.
Konklusjon
Avslutningsvis kan du stoppe spillopptak på PS4-en din ved å fjerne merket for "Aktiver HDCP". Alternativt kan du forkorte opptaksintervallet fra 15 minutter til 30 sekunder.